ZOO eller ej../ZOO or not….

To my American and English friends, there are a translation below ❤

Som du måske har opdaget, er jeg med min dejlige familie på tur i Florida… et pænt stykke fra vores hjem i Danmark J Og vi føler os meget velkommen her J der er så mange søde mennesker her, og det er en fest at rejse i USA- tusind tak til alle amerikanerne for det ❤

Den anden dag tog vi på en udflugt til et akvarium hvor hovedattraktionen var en delfin, der var fundet og reddet, tilbage i 2005. Det var en delfin man havde reddet, og den havde ikke nogen halefinne længere. Vi troede det ville være en super ide at tage derhen, og vi var alle spændte på at se stedet… men… det var slet ikke som vi havde håbet på… delfinen var der naturligvis, men den var så trist et syn, for den var i et lille beskidt, slidt bassin. Resten af dyrene i selv samme akvarium, var i samme slags gamle ødelagte bassiner. Jeg er klar over at delfinen uden finne, ikke havde overlevet hvis den havde været ude i naturen, men er det så et liv, sådan en kan leve i, eller er det bare et store penge cirkus, en pengemaskine… det tænker jeg.

I dag tog vi til Everglades, for at komme på en Air boat, tur.. her kunne vi se alligatorer i live, leve det live det er meningen at sådan nogle dyr skal leve, og det samme med de mange smukke fugle, de levede også præcis som sådan nogle dyr skal leve i det miljø de er skabt til at leve i. Efter bådturen, tog vi til ”The Pier” i Naples, og DER så vi fantastiske levende VILDE delfiner, der svømmede og hoppede i vandet af glæde, fordi det er DET delfiner gør… de hoppede ikke så højt som vi kunne have ønsket os 😉 Vores små børn spurgte om delfinerne kunne lave tricks som dem i akvariet, men til det svarede jeg nej, de gør det som delfiner gørDisse delfiner levere som frie dyr, der gør præcis som frie dyr skal og som de bør leve, de er dyr, præcis som de skal være ❤ børnene smilede, og det samme gjorde jeg.

Jeg er nok ikke rigtig et ZOO menneske, altså hvor vi holder vilde dyr i fangeskab, i beskidte pools, eller bure. Dyr er ikke så forskellige fra mennesker, hvis vi er låst fast i noget og ikke er i stand til at bevæge vores ”vinger” så er vi ikke frie og kan bevæge os som det er meningen at vi skal kunne. Det betyder ikke at vi kan gøre præcis hvad vi vil, hvis vi er i et forholde, eller en del af en familie, så er der nogle naturlige ting vi ikke kan gøre, derfor må den vigtigste ting i livet være er at finde en partner hvor vi STADIG kan være frie, og bevæge vores vinger, så vi stadig kan gøre de ting vi brænder for, som vores hjerte brænder for, og STADIG være en partner, en kone, en mor, en mand, en ægtemand, en ven, og en veninde. Mennesker er ikke født til at være låst fast i et fængsel, der er naturligvis grænser for friheden, hvis vi stadig ønsker at opfører os som ordentlige mennesker ❤

Vilde dyr er ikke født til at være låst inde i uhumske, beskidte små bassiner, de skal være fri og være glade. Måske er vi mennesker et mere avancerede ”dyr”, men i sidste ende, kan ingen leve låst op og være lykkelige i et forkert miljø. Hvis du nogen sinde skulle være i tvivl, så prøv at føl efter hvad dit hjerte og din mavefornemmelse siger dig, så er jeg helt sikker på at du kan mærke, hvad der er rigtigt og forkert for dig, om du er det rigtige sted ❤

Ps. Husk du kan købe min bog: Altid en grund til at smile, her på siden i shoppen, både som hardcover og som e-bog ❤

Pps. Jeg ville elske hvis du vil dele min blog post med dine venner ❤

Kærlige tanker fra ❤

20161215_164622

 

As you might have noticed, we are on a family vacation in Florida… that is a pretty long way from our home in Denmark, but we feel very much like home here J There are so many nice and warm people here, and it is a feast to travel in the US… Thank you all for that ❤

The other day we went to an aquarium where the main attraction was a dolphin that was rescued back in 2005, and it had no tale… we thought it would be a GREAT idea, so we were all very excited to go… well… it wasn´t…. the dolphin was there of course, but it was so sad to look at, as it was in a small, dirty, kind of ruined pool….. The rest of the animals in this place, was in the same kind of old, ruined pools… I know, that the dolphin without the tale, would probably not have lived long in the ocean… but is this the life that it is then supposed to have, or was it just a HUGH money machine…. I guess so….

 Today we went to the Everglades, to go on an airboat ride… and HERE we could see the alligators living, where they are supposed to live, and the many beautiful birds, they were also living in the environ.ment that are made for them. After this boat trip, we went to “The pier” in Naples… and there we saw the wonderful wild dolphins, they were swimming jumping with joy… not as high as we would have loved to J and our kids asked: can they do some tricks… and I said: NO, they are not doing things like that, they are living as free animals, and they are doing exactly what they are supposed to, be animals ❤ the kids smiled, and so did i.

I am not really into Zoo and keeping animals tracked in pools or caves, like a prison. As well, as we human, if we are locked up, and not able to move our “wings” then we cannot and will not be able to be free. That doesn´t mean we can do everything we want, if we are in a relationship, or if we have a family, then there of course are things we cannot do, but the most wonderful thing is to find a spouse where we can STILL stretch our wings, where we can STILL do every thing we are burning to do, and still be a partner, a mother, a father, a husband, a wife, a friend. Humans are NOT supposed to be “locked” in anything, but of course there are limits regarding what we can do, if we still want´s to be decent people ❤

Wild animals are not supposed to be locked up in nasty small pools… they need to be free, to be happy. So maybe humans are more advanced “animals” but in the end of the day, no one can live and be happy, locked up in the wrong environment. If ever in doubt… try to feel what your heart and gut is telling you… the for sure you can feel, if you are the right place ❤

Ps.: remember you can buy my book: always a reason to smile as a hardcover and as an e-book, there will be an English translation available soon ❤

Pps.: remember to share my blog post- i would love that ❤

Loving thoughts ❤

20161215_164622

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.