Ernæring eller…/Nutrition or….

To my American and English friends, there will be an English translation…look below ❤

Hvad kan næsten være mere fantastisk end at vågne op til endnu en dag med fødder i flip-flops, i et varmt land… Du skulle ikke spørge mig ret mange gange om jeg ville bo i USA, for det ville blive et KÆMPE stort, rungende og klart JA tak herfra. Naturligvis i en af de altid varme stater, når nu vi er i gang med at ønske 🙂

Vi har været herovre før, og vi elsker at være her. Vejret er fantastisk, i hvert fald i Florida. Menneskene er noget af det mest venlige man kan møde- høflige og søde, men en hel del nysgerrighed og de spørger gerne ind til en masse ting, også selv om man blot støder ind i dem i et supermarked. Jeg smiler lidt når jeg tænker at Danmark er kendt som det lykkeligste land i verden- det betyder jo ikke at vi er de mest venlige mennesker, de må vi nominere USA til at være ❤

Jeg elsker at være her, men samtidig så bliver jeg også en lille smule trist. Jeg er jo ikke selv en af de mindste piger i klassen, men en god højde og et par kilo eller 10 for meget på kroppen, vil alle forstå at dette ikke hverken tænkes eller skrives med noget ondt i sinde. Når jeg kigger mig omkring, falder det mig straks i øjnene at herovre i Gud´s eget land, der er der noget galt med den mad der konsumeres. Der er så mange mennesker der slås med for meget vægt på kroppen, og her taler vi desværre ikke kun om 5-10 kilo, det er småting sammenlignet med de stakkels mennesker herovre. Ja det er jo dem selv der vælger at spise det de gør, det gør vi alle. Jeg er en ”label” rytter- det betyder at jeg i Danmark ikke smider noget i min indkøbskurv, der indeholder gift for min krop. I Danmark er der en lov omkring at der skal være en varedeklaration på de madvarer der sælges- TUSIND TAK FOR DET!!! Det samme gælder vist ikke herovre, jeg kan i hvert fald ikke se det på rigtig mange af deres varer i supermarkedet som jeg har kigget på. I Danmark har vi et MEGET stort udvalg af økologiske varer i hvert fald de steder jeg handler- det har man ikke herovre (eller det vil sige: Jeg kan ikke finde de varer) de MÅ jo være her et sted.

I går aftes spiste vi på en dejlig Italiensk restaurant, SÅ hyggeligt et sted, og der var den fedeste stemning. Jeg var ikke så sulten, så jeg bestilte en Cæcar Salat (vidste at jeg nok kunne tigge lidt mad hos resten af familien hvis jeg ikke blev mæt ) Jeg bestilte min salat uden noget kød, og med dressingen ved siden af- for jeg ved af erfaring, at jeg ikke er til en halv liter dressing pøset ud over min salat…kald mig gerne sippet J Der var andre i familien der bestilte en pizza, og de flotteste pizzaer kom ind på bordet, og de så om NOGET virkelig flotte ud, MEN …og ja, der er nogle gange et lille MEN, dette er dog lidt større…. Jeg forstår ikke hvorfor der skal smides et halvt kilo revet ost i en pizza der i sig selv ville være endnu mere lækker med mindre ost i, sådan ca en tiende del ost måske, af hvad der blev puttet i…. Så det er HER jeg bliver lidt trist inden i, for mad der ellers er lækkert, bliver pludselig en bombe der tigger under vores helbred. Ikke fordi vi spiser det en enkelt gang, eller på en ferie, men fordi der er mennesker der dagligt vælger dette, et kæmpe overforbrug, der gør os syge, giver os al verdens sygdomme, svækker vores kroppe og sørger for at vi dør før ”tid”. Mad der ikke styrker og nærer vores kroppen, men i stedet svækker den og efterlader den til forfald, buler og bumler over alt.

Jeg kan godt forstå hvorfor mange mennesker herovre er overvægtige, og jeg bliver rigtig ked af det på deres vegne, der er ikke de samme stramme regler omkring mad som vi har i Danmark, der er vi altså privilegeret! Samtidig er der også noget omkring portioner, hvis jeg siger: vulgær store portioner, så gider jeg ikke uddybe det nærmere.

Sååå de flotte pizzaer, VAR virkelig flotte men også et HEJ OG VELKOMMEN til hjerte anfald, kolesterol der er alt for højt, mange mange andre følger af for dårlig ernæring og for tidlig død til følge.

Sundhed i mad ligger mig så meget på sinde og jeg ville ønske at mange flere mennesker VIDSTE hvad det rent faktisk BETYDER at få ordentlig mad, næring, fordi det er det vores motor skal køre på.

Vidste du at hvis du drikker en sodavand i USA, så er der mere end 4 gange så meget sukker i, som de sodavand vi drikker i Danmark… hvorfor….

Jeg træner jo med ca 7.000 fantastiske mennesker fra USA, i en gruppe hvor vi dagligt opmuntre, hjælper og støtter hinanden. Jeg vil give dem et SHOUT out- for deres kæmpe arbejde med at holde sig sunde og raske og fit, i et fantastisk land, der trods som mange vidunderlige ting, ikke formår at få bragt ud, hvad den rette kost gør ved og for os. De 7.000 mennesker i den gruppe, ”ledet” af Sagi Kalev, den læge der har hjulpet mig rigtig meget (det er hjemme trænings programmer, lavet af et firma der hedder Beach body… de har som sagt mange forskellige trænings programmer du kan streame. Jeg ved ikke hvor mange der laver disse programmer hjemme men jeg tænker vi taler mange hundrede tusinde mennesker i alt)…. de 7.000 mennesker gør en kæmpe forskel, for dem selv, og helt sikkert også deres familier, jeg håber virkelig at deres stemmer vil blive hørt herovre, fordi det vil kunne bringe viden til rigtig mange mennesker, der virkelig har BRUG for at få denne, for at kunne leve et sundt og fantastisk liv. I dette fantastiske land som USA er, fortjener menneskerne der lever her (og ja jeg er lidt misundelig …på den gode måde selvfølgelig) de fortjener virkelig at passe godt på sig selv, alt andet ville være synd og skam.

Vi tog IKKE resten af maden med hjem, vi efterlod nok 2 kilo smeltet ost, og en lille smule af min salat. Det var en dejlig aften, men jeg håber med alt jeg har, at USA vil vågne op, og passe bedre på de dejlige mennesker der bor her ❤

Sunde kram og hilsner ❤

20161215_164622

Ps: Jeg vil rigtig gerne hvis du vil dele dette opslag- mit ønske er at få så mange so muligt til at finde ud af at DE er herre over deres eget liv, at DE kan skabe PRÆCIS det liv de ønsker- så vær sød at dele dette opslag, det ville gøre mig SÅ glad❤

Pps: Bogen kan købes her på blogsiden, i webshoppen- du vil MED garanti IKKE ramme sidste side ude at have lært en hel masse om dig selv, så du kan trygt købe bogen❤

Ppps. Hvis du trykker på ”follow” (følg) knappen, nederst i højre side her på bloggen, får du automatisk besked når jeg poster et nyt indlæg❤

Pppps. Tusind tusind tak for at du læser min blog, smid gerne et par ord, det ville jeg elske❤ og jeg skal svare efter mine aller bedste evner ❤

Pizza billede så du kan se hvor GIGANTISK den var.. ser faktisk mindre ud på billedet end den var i virkeligheden….

One of the pizza´s that was ordered…it actually looks a lot smaller in the picture, than IRL…

pizza

 

What could be more wonderful, than to wake up to another wonderful day, where you can wear flip-flops all day in a warm country… You did not have to ask me more than once, if I would like to move to the US, and I would say YES right away! In one of the warm states, of course 🙂 now we are at the wishing point anyway 🙂

We have been over here before, and we just LOVE it here. The weather is SO nice, at least in the Florida area. The people we meet are some of the most friendly and loving people you can meet, and a little bit curious, in the good way. They do ask a lot of questions, even if you only bump into them at the supermarket 🙂 I am smiling a little bit inside, as we in Denmark, are known to be the most happy country in the world, then the US, for sure MUST be the most friendly country in the world, not that we are not friendly in Denmark, because i think we are, but this nominations MUST go to the people of this wonderful country ❤

I REALLY love staying here, but at the same time it makes me a little sad. I am not the smallest girl in the class… I am tall and I do have a couple of kilo or 10 extra on my body, with that said, I hope every one knows I am not writing this to point any fingers at anyone, at all! When I look around, it just gets to me that over here, in God´s own country, there is something wrong with the food that is being consumed. There are SO many overweight people here, we are not talking 5-10 kilo overweight, and I feel so sad and sorry for the people over here. YES I know that they are responsible for the food they consume, we all are. I am ALWAYS looking at the food labels when I buy food in Denmark, so of course I try to do the same here, but in Denmark we do have rules, that every thing sold, needs to have a label, telling exactly what an item contains, and THANK YOU for that! It is not like that over here, at least not what I can see, when I look at the food in the supermarket. In Denmark we also have a lok of organic food, and that is what I buy, but here, for some reason it is not that easy to find organic food in the supermarket… or at least I am not able to find it, because it MUST be here, somewhere, I think.

Last night we went to this wonderful little Italien restaurant, a very cozy place, with a great energy. I wasn´t that hungry so I decided to order a Caesar salat ( I knew I could always beg the others for some food if I was still hungry after my salat), with the dressing on the side- as I have earlier experienced to have half a liter of dressing poured on my salat, and I really do not fancy that 🙂 Others in the family decided to ordered pizza, and they looked GREAT, but… and there are a really big BUT here, I do not get WHY there should be like 1 pound of cheese on a pizza, the pizza itself would have been so much more delicious if it has NOT been for all the cheese, there could have been like 1/10 cheese on the pizza and that would have made it SO much more delicious. So this is where I get a bit sad inside, because food that was delicious, all of a sudden turns in to be a ticking bomb to our health. This is not an issue if you only eat this once in a while, or on a vacation, but when this turns into an every day thing, and when people choose this, it is what gives us all sorts of diseases, it weakens our body, and will make us die before “time”

I do understand why so many people over here are overweight, as this is the kind of food they are presented, and that makes me really say on their behalf that there are not the same rules over here regarding food, as the rules we have in Denmark, at that point we are really privileged in Denmark. At the same time, there are something about portions… if I write VULGEAR, then I do not want to write anything more about that!

Soooo the delicious pizza, and they REALLY looked good…they were also a “HI AND WELCOME” to heart attack, high cholesterol and a lot of other stupid diseases, bad nutrition and an all to early death to follow.

Health in food is SO much a part of my everyday, and I would just WISH that many more people knew what it actually means to get proper food, proper nutrition, because this is what keeps out motor running for many years.

Did you know that a can of soda in the US, contains 4 x as much sugar, as a can of the exact same soda does in Denmark… WHY?????

Every day I workout with 7.000 fantastic people living here in the US, it is a group of people who every day encourage, help and supports each other. This is a BIG shout out to all of them ❤ as they every day makes a difference to be and keep fit, and healthy, in a wonderful country that in despite of all the great things there is over here, do not manages to get out to the people HOW important the right food is to us. These 7.00 people in this group, made by Sagi Kalev (this group of people are all working out to programs from Beach Body, where they do have a LOT of different home workout programs that you can stream online to almost no money at all… pls feel free to ask me if you want to know more… there are much more than the 7.000 people working out to these programs, i do not know how many but i think we speak of many hunderets of thousands people), the great GREAT doctor, Sagi Kalev, who helped me with so many things concerning my health as the doctors in Denmark were not able to… those 7.000 people makes a HUGH difference for themselves and their families. I REALLY hope that their voices will be heard over here, because this would be the thing to bring out this knowledge to a LOT of people in this country, and they really need this over here to live a wonderful healthy life. In this fantastic  country, the people here really deserves to live (and yes I am a little envious-but in the good and loving way) these people really do deserve to take GOOD care of themselves, as everything els would be a waste and so sad.

We did NOT bring the rest of the food to our house, and I think we left like 4 pounds of melted cheese and a little bit of my salat, but I really hope with all I have in my, that the wonderful country of USA, will wake up, and take better care of the lovely people living over here ❤

 Love and healthy smiles ❤

20161215_164622

Ps.: I would REALLY love if you would share this post with your friends- it is my wish that as many people as possible, will fine out that THEY are the master of their own destiny- that THEY can create exactly the life they want, so please share this post, it is for free, and it would really make me SO happy if you would share it❤

Pps: My book … you can buy it here in the webshop at the moment it is only in Danish, but there is being worked on a English translation- so hang tight, you can send me an email on m.e@os.dk if you want a mail as soon as the English version is available.

Ppps: If you push the “follow” button lower right corner here on the blog, you will automatically get all my latest post right to you❤

Pppps: Thank you, thank you, thank you for reading my blog, leave a message, I would love to read your words, and I will reply after my very best abilities❤

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.